Webinar van 23 maart 2021 - kosten en baten van duaal leren

Op 1 september 2019 werd duaal leren uitgerold in het volledige secundair onderwijs in Vlaanderen. Duaal leren is een gedeelde verantwoordelijkheid. Tal van actoren werken immers samen om van duaal leren een succes te maken. 

Wat doen die actoren nu concreet? In welke activiteiten investeren ze tijd, en dus geld? En wat brengt duaal leren op voor hen? Onderzoeksbureau IDEA Consult voerde onderzoek naar de kosten en baten van duaal leren in Vlaanderen. Daarvoor werden deze partijen die duaal leren mee organiseren, uitgebreid bevraagd: ondernemingen, sectoren, opleidingsverstrekkers, de onderwijskoepels en het GO!.

Op 23 maart 2021 organiseerden het Departement Werk en Sociale Economie en IDEA Consult samen een webinar om de resultaten van dat onderzoek voor te stellen. 
Ruim 230 geïnteresseerden namen eraan deel.

Het webinar startte met een inleiding, gevolgd door een toelichting door de onderzoekers en getuigenissen van vertegenwoordigers van de bevraagde actoren. Hieronder vindt u alle relevante informatie gebundeld: opnames van het webinar, het onderzoeksrapport en andere interessante bijdrages.

INLEIDING

Inleidend woord door Thomas Ponet, verantwoordelijke afdeling duaal leren en sectoren, Departement Werk en Sociale Economie

(De presentatie start rond 01:42)

VOORSTELLING VAN HET ONDERZOEK

Presentatie door de onderzoekers, IDEA Consult

presentatie webinar kosten en baten duaal leren

- webinar_23.03.2021_idea.pdf
2.08 MB

GETUIGENISSEN VAN ACTOREN

Kwamen achtereenvolgens aan het woord:

  • Heidi Jorissen - pedagogisch directeur/lid van het directieteam, Kinderdagverblijf Familia
  • Katrien Dingemans – manager werkplekleren en relaties onderwijs, BASF
  • Jean-Yves Duyts – sectorconsulent, Constructiv
  • Johan Jacquemin - ondersteuner duaal leren, Don Bosco Onderwijscentrum
  • Ellen Van den Stock - Beleidsmedewerker onderwijsaanbod en –organisatie (DBSO/duaal leren/arbeidsmarkt), GO! en Peter Druyts - pedagogisch adviseur secundair onderwijs, GO!

Was deze informatie nuttig?

Bedankt voor uw feedback!

Recente blogberichten