Over ODIN

ODIN werd opgericht door de studiedienst van SYNTRA Vlaanderen, Agentschap voor Ondernemersvorming. Op 1 januari 2021 hield SYNTRA Vlaanderen op te bestaan en werden de taken en bevoegdheden geïntegreerd in het Departement Werk en Sociale Economie, de VDAB en het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). Het kennisplatform ODIN ging over naar het Departement Werk en Sociale Economie.

Odin is de Noorse god van de kennis en de wijsheid. Onze kennis en wijsheid verspreiden naar onze belanghebbenden, dat is wat we via ODIN willen doen.

Voor wie?

ODIN richt zich op professionals die zich interesseren in duaal leren en andere vormen van leren op de werkplek, competenties, levenslang leren en aanverwante thema’s. 

Wat?

ODIN biedt actuele en diepgaande informatie, in de vorm van korte, krachtige bijdrages. De informatie is ondergebracht in vier domeinen:

  1. onderzoek en beleid:
    • 'Voor u gelezen': bevat samenvattingen en besprekingen van relevante onderzoeken, rapporten en artikels.
    • 'White papers': bevat teksten waarin we een centraal thema bespreken, onderbouwd met inzichten uit onderzoek en beleid.
    • Daarnaast worden onder 'onderzoek en beleid' ook andere bijdrages in opgenomen, zoals thematische besprekingen.
  2. cijfers uitgelegd 
  3. expert aan het woord: bevat interviews met experts van allerlei aard: ervaringsexperten, beleidsmakers, onderzoekers ...
  4. conferenties en studiebezoeken

Voor informatie over regelgeving, operationele zaken en beleid verwijzen we graag door naar de website van het Departement Werk en Sociale Economie.

Door wie?

ODIN wordt gecoördineerd door de studiedienst van het Departement Werk & Sociale Economie. Bijdrages worden zowel door medewerkers als externen geschreven. Schrijft u graag mee of heeft u een tip? Neem dan contact met ons op via odin@vlaanderen.be.