ODIN wordt 2 jaar!

Het is zover, ODIN wordt 2 jaar!

We nemen u even mee terug in de tijd. Op 25 februari 2019 ging ODIN officieel online. Het kennisplatform kwam er op initiatief van de studiedienst van SYNTRA Vlaanderen, als antwoord op de vraag van belanghebbenden naar onderbouwde informatie. Op 1 januari 2021 hield SYNTRA Vlaanderen op te bestaan en werden de taken en bevoegdheden geïntegreerd in het Departement Werk en Sociale Economie, de VDAB en het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO).

Kennisplatform ODIN verhuisde mee naar het Departement Werk en Sociale Economie. En daar viert het nu zijn tweede verjaardag.

Enkele cijfers

ODIN bevat vooral veel teksten, en hier en daar ook een video-opname. Op dit moment telt ODIN 88 bijdrages.

Zowel eigen medewerkers als externen leveren bijdrages aan: tot nu toe deelden 63 auteurs hun kennis via ODIN.

De ODIN-nieuwsbrief telt ongeveer 550 abonnees. Abonnee worden kan via deze link. En eerder verschenen nieuwsbrieven zijn te raadplegen in het archief.

Als webmaster en redactie halen we heel wat interessante informatie uit Google Analytics. Uit die data blijkt dat ODIN de voorbije 2 jaar ongeveer 20 000 bezoekers mocht ontvangen, die samen 65 000 pagina’s bezochten. Een bezoekje duurt gemiddeld 2 minuten.

De top drie van de bijdrages die de voorbije twee jaar het meest gelezen werden, is de volgende:

Ook het afgelopen jaar was die laatste bijdrage de meest gelezen. De top drie van het afgelopen jaar wordt vervolledigd door de bijdrage over werkplekleren en duaal leren in het hoger onderwijs (828 clicks) en het webinar inzake alternerende opleidingen (788 clicks).

En wat vinden onze lezers van ODIN?

We houden nauwlettend in het oog hoe ODIN het doet, onder meer via Google Analytics en een evaluatieformulier op de website, bij elke bijdrage. Die informatie vullen we aan met gerichte bevragingen. Recent vroegen we onze bezoekers via een online enquête wat ze van ODIN vinden. De website kreeg een mooie 8/10. Daar zijn we blij mee, maar het kan natuurlijk altijd beter. We streven naar die 10/10. Uit de bevraging kwamen heel bruikbare tips naar voor, die we meenemen om ODIN te transformeren de komende maanden.

Transformatie

Inderdaad, ODIN gaat een transformatie ondergaan. Die transformatie zal geleidelijk gebeuren.

Omdat ODIN ontstond in de schoot van SYNTRA Vlaanderen, lag de focus van de gepubliceerde bijdrages tot nu toe op thema’s zoals duaal leren en ondernemersvorming. Maar ODIN deelde ook al inzichten over levenslang leren, competenties, digitalisering en tal van andere thema’s. Het gaat om thema’s die vaak ook relevant zijn voor de belanghebbenden van het Departement Werk en Sociale Economie.

In de komende maanden gaan we de focus van ODIN verfijnen. Gaan we wat breder gaan, of wordt de inhoudelijke focus net wat vernauwd? En hoe moet die inhoud gepresenteerd worden? De website zelf werd intussen al aangepast aan de huisstijl van het Departement Werk en Sociale Economie. Vooral de nieuwe kleuren en logo’s vallen op.  

Een warme oproep!

We gaan ODIN dus een facelift geven. En daarvoor vernemen we graag de verfrissende ideeën van onze bezoekers! Tips, bedenkingen of feedback kan u (eventueel anoniem) indienen via dit formulier.

We zijn ook steeds op zoek naar bijdrages. Kent u iemand die we zéker aan het woord moeten laten, is er een interessant event op komst of wilt u graag een bijdrage schrijven? Laat het ons weten!

Was deze informatie nuttig?

Bedankt voor uw feedback!

Auteurs

Departement Werk & Sociale Economie

Recente blogberichten